Mali Hizmetler Uzmanları Derneği
Çalışmalar Hakkında Bilgilendirme Tüm Haberler
Değerli Üyelerimiz ve Meslektaşlarımız,
 
29.11.2023 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda onaylanarak Genel Kurula sevk edilen ve son dönemde oldukça ses getiren görevi sona eren veya görevden alınan bazı yöneticilerin “İdari Uzmanlığa” atanması ve mali haklarının “Ek 10 uncu madde kapsamına dahil idarelerde çalışan mali hizmetler uzmanına denk olacağı” şeklindeki düzenleme görüşmelerine Derneğimiz Yönetim Kurulunca katılım sağlanmıştır.
 
Söz konusu düzenleme, taslak halinde iken taslağa ilişkin “Basın Açıklaması”, Dernek web sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda paylaşılmış ve duyduğumuz üzüntü dile getirilmiş bulunmaktadır. Bu gelişmeler olurken, 27.11.2023 tarihli Yeni Şafak internet sayfasının köşe yazarı Ahmet ÜNLÜ tarafından kaleme alınan Torba Kanun Teklifi’nde kamu personeline yönelik neler yer alıyor? başlıklı yazıda, Mali Hizmetler Uzmanlarını "alt düzey uzman", "birinci sınıf-ikinci sınıf uzman" gibi ötekileştirici ifadelere yer verildiği tespit edilmiş ve ilgili yerlerden tekzip talebinde bulunulmuştur. Ayrıca söz konusu köşe yazısına ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına dezenformasyon bildirimi yapılmıştır.
 
Aynı zamanda kariyerimizin diğer Kurum uzmanlıklarından farkı olmadığını anlatan, bizi ötekileştiren bu ifadelerden duyduğumuz üzüntüyü belirten metni, bilgi notlarını ve basın açıklamasını TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ile Milletvekillerimizin bir kısmına elden ve e-posta yoluyla ulaştırılmıştır.
 
Kanun teklifi görüşülürken, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna Dernek Yönetimi olarak katılım sağlanarak önerge verilmesi hususu değerlendirilmiş, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız Sayın Dr. İ. İlhan HATİPOĞLU, Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürü Sayın Yakup TEKİN, ilgili Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ferhat AYDOĞDU ile görüşülmüştür.
 
Sayın Bürokratlarımıza, mesleğimizin sorunlarının çözülmesini beklediğimizi, bu amaçla Hazine ve Maliye Bakanlığına resmi dilekçe ile başvurduğumuzu, sorunlarımızın çözümünde, istenilmesi halinde bizimde bu sürece katkı sağlayacağımızı belirtilmiştir. Aynı zamanda dilekçe örneğinin Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Makamı Sayın Cevdet YILMAZ’a ve TBMM Grup Başkanvekilliklerine gönderilmesi planlanmaktadır.
 
Sorunlarımızın çözümü için görüşebileceğimiz, bu teklifin aslında doğrudan bizleri hedef almadığı hususu Sayın Yetkililer tarafından bizlere ifade edilmiştir.
 
Değerli Üyelerimiz ve Meslektaşlarımız, biz kurumsal ve güçlü bir sivil toplum kuruluşu olma yolunda çalışma ve çabalarımızdan vazgeçmeyen, kararlılıkla yoluna devam eden ve titizlikle süreçleri takip eden bir meslek kuruluşuyuz. Bu sebeple son dönemde yaşanan olaylar ile Derneğimizce yapılanlar hakkında bilgi vermenin gerekli olduğunu düşünülmüştür.
 
Bilgilerinize sunulur.
 
 
Mali Hizmetler Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu