Mali Hizmetler Uzmanları Derneği
Kamu Mali Mevzuatı / Mesleki Yeterlilik ve Gelişim Eğitimi Tüm Haberler

D İ K K A T !

On ilimizde can kaybı ve yıkıma sebebiyet veren, ülkemizi ve milletimizi derinden üzen ve etklleyen deprem felaketi sebebiyle; 26 Şubat 2023 tarihinde yapacağımız eğitim programı ileri bir tarihte yapılmak üzere İPTAL edilmiştir.

 

 

YAZIMIZ İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

1-Derneğimiz tarafından, 26 Şubat  – 04 Mart 2023 tarihleri arasında,  6 gece konaklamalı 5 gün 40 saatlik ücretsiz “Kamu Mali Mevzuatı / Mesleki Yeterlilik ve Gelişim Eğitim Programı” düzenlenmesi planlanmaktadır.

 

2-Söz konusu eğitim programına;

    a- Mali Hizmetler Uzmanlığı Yönetmeliği’nin  Uzmanların Eğitimi başlıklı 25. maddesi de göz önüne alınarak Mali Hizmetler Uzmanları ve Yardımcılarının,

 “ MADDE 25 – (1) Uzmanlar, mesleki yeterliliklerinin sürekliliğini ve geliştirilmesini sağlamak üzere, her üç yılda idareler tarafından 100 saatten, Bakanlık tarafından ise 60 saatten az olmamak üzere düzenlenecek programlar dahilinde eğitime tabi tutulurlar.

(2) Uzmanların eğitim programlarına katılımlarını sağlamak üzere idareler tarafından gerekli tedbirler alınır.

(3) Uzmanların üst görevlere atanmalarında katıldıkları eğitimler ve aldıkları sertifikalar da dikkate alınır.

     b- İdarelerimizin aşağıda yer alan konularla ilgili birimlerinde çalışan diğer unvanlarda yer alan personelin,

     katılmasının faydalı olacağı düşünülmektedir.

 

3- Eğitim ihtiyacının daha net bir şekilde belirlenebilmesi ve sağlıklı planlama yapılabilmesi için eğitime personelinin katılmasını uygun görecek idarelerimizin ve katılımcı sayısının  bilinmesine gerek duyulmaktadır. Bu nedenle, eğitime katılması uygun görülecek personele ilişkin bilgilerin (Ad, soyad, kurum, telefon, e-posta, katılımcı yanında gelecek misafir bilgilerinin) 06.02.2023 tarihine kadar aşağıdaki forma girilmesini talep etmekteyiz. Formda "Katılım Sayısı" bölümünde 1'den fazla kişinin yer alması hâlinde bütün katılımcıların isim ve unvanlarının ayrıca "Notunuz" bölümünde belirtilmesi gerekmektedir.

 

4- Ön başvurular değerlendirilerek eğitime ilişkin eğitim yazısı ve eki ders programı, eğitimin yapılacağı otel ile konaklama tutarı ve diğer bilgiler web sayfamızda yayınlanacak ve çeşitli iletişim kanalları ile form dolduran katılımcılara bildirilecektir.

Teşekkür eder, saygılar sunarız.

 

Not: Eğitimin  Antalya bölgesinde beş yıldızlı bir otelde yapılması planlanmıştır. Eğitimin yapılması halinde, konaklama, yemek ve oteldeki kapsamda yer alan diğer giderler için çift kişilik odada kişi başı gecelik 670-700 TL arası toplam fiyatın (7 gün 6 gece) K.D.V. dâhil 4.000 – 4.200 TL civarında olacağı ön görüşme ve tekliflerden anlaşılmaktadır. (Otel adı ve net tutarlar eğitim yazısı ile birlikte eğitimden en az on gün önce duyurulacaktır.

(Otele ödenecek tutarın, 2023 Yılı Bütçe Kanunu H Cetveline göre günlük 530 TL ye kadarlık kısmı kurum tarafından  karşılanmaktadır.)

 

Kamu Mali Mevzuatı / Mesleki Yeterlilik ve Gelişim Eğitimi

Konuları

Kamu İhale Mevzuatı / E- İhale

Stratejik Planlama / Düzenleyici Etki Analizi

Kişisel Verileri Koruma / Bilgi Güvenliği

Ön Mali Kontrol / Harcama Belgeleri

Bütçe Hazırlık ve Uygulama

Taşınır / Harcırah / Alacak Takip

Kişisel Gelişim  / Diğer Mali Konular

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

YAZIMIZ İÇİN TIKLAYINIZ