Mali Hizmetler Uzmanları Derneği
DUYURULAR

KAMU STRATEJİ PLATFORMU

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği tarafından TBMM İdari Teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında aynı hizmeti yapan yöneticiler arasında iletişim ve işbirliğini arttırmak,  karşılıklı tecrübe ve bilgi paylaşımını sağlamak amacıyla “Kamu Kurumları ile İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi”  kapsamında kurulan “Kamu Strateji Platformu” istişare toplantısının 35’incisi "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Kamu Mali Yönetimi ve Strateji Geliştirme Başkanlığının Rolü" konu başlığı ile 12.05.2017 tarihinde, Başbakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı ev sahipliğinde, Başbakanlıkta gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Başbakanlık Müsteşarı Sayın Fuat OKTAY ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcıları Sayın Harun ÇELİK, Sayın Ömer AÇIKGÖZ ile Sayın Hüsamettin GÜLHAN teşrif etmişlerdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yürürlüğe girme sürecinde yapılması gereken mevzuat değişikliklerinin kurgulanması ve bu süreçte Strateji Geliştirme Birimlerinin önemine vurgu yapılmıştır.

       TBMM Strateji Geliştirme Başkanlığı koordinatörlüğünde yürütülen ve Derneğimizin de üyesi olduğu Platform 2012 yılından itibaren Strateji Geliştirme Birimleri arasındaki kurumsal iletişim ve diyaloğun sistematik ve kurumsal hale gelmesine büyük katkı sağlamaktadır. Platform; kurumların iyi uygulama örneklerinin paylaşılması, yönetim sistemlerine yeni başlayan kurumlara rehberlik yapılması ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılması gibi önemli faaliyetlerin gerçekleştirildiği istişare toplantıları ile kamu kurum ve kuruluşlarının dışa açılan penceresi olmuştur.

       Böyle önemli bir toplantının gerçekleştirilmesini sağlayan ve hazırlık sürecinde Derneğimizin de katkısını alan TBMM Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Naim ÇOBAN ve Başbakanlık Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Halil AFŞARATA’ ya teşekkürlerimizi iletir saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

Fotoğraflar İçin Lütfen TIKLAYINIZ.

19 Mayıs 2017 Cuma

Duyurulara geri dön