Mali Hizmetler Uzmanları Derneği
Maliye Bakanlığı Ziyareti Tüm Haberler

Değerli Meslektaşlarımız,

Merkezi Uyumlaştırma Birimi Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ile 26 Eylül 2017 tarihinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya; Mali Yönetim ve Kontrol Dairesi Başkanı Sayın Mehmet BÜLBÜL, Kamu İç Mali Kontrolü Eğitim ve Rehberlik Dairesi Başkanı Hamit KARAYAZI ve ilgili Uzmanlar ile Derneğimiz Yönetim Kurulu katılım sağlamıştır.

Toplantıda, Mali Hizmetler Uzmanlarına yönelik olarak 2017 yılı Kasım-Aralık aylarında Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenmesi planlanan eğitimle ilgili hususlar görüşülmüş olup sizlerden de gelecek öneriler sonucunda görüşlerimiz Maliye Bakanlığı’na bildirilecektir.

Özlük haklarımızla ilgili ortaya çıkarılan adaletsizlik, özür durumunda naklen geçişle ilgili sorunlar ve yabancı dil (YÖKDİL-YDS) şartıyla ilgili yaptığımız başvurular ve taleplerimiz dile getirilmiştir. Toplu sözleşme döneminde sendikalarla yaptığımız görüşmeler ve sözleşme taslağında nakil ve özlük haklarımızla ilgili yer alan maddelerle ilgili de bilgi verilmiştir.

Bunların yanında, BUMKO tarafından yürütülen e-sgb sistemindeki bilgilerin güncel tutulması ve uzman yardımcısı alımı ile ilgili konularda istişarelerde bulunulmuştur. 5018 sayılı Kanunla ilgili genel bir değişikliğin gündeme gelmesi halinde, mali yönetim sistemine ve mesleğimize ilişkin Derneğimizin ve meslektaşlarımızın katkılarının alınması gerektiği dile getirilmiştir.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.