Mali Hizmetler Uzmanları Derneği
2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme Hakkında Bilgilendirme Tüm Haberler

Değerli Meslektaşlarımız,

Sendikalar ve hükümet yetkilileri arasında yürütülen 2018-2019 toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında hazırlanan, sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi ayrıntılı olarak gösteren dosya ve özet bilgi notlarının Derneğimizin web sitesine eklendiği, bunların toplu sözleşme görüşmelerini yürüten sendikaları ziyaretlerimiz sırasında yetkililere sunulduğu, bazı siyasilere ulaştırıldığı ve bu süreçte mesleğimiz ve sorunlarımız hakkında bazı haber sitelerinde haberlerin yapıldığı daha önce bilgilerinize sunulmuştur.

Yetkili sendikalar ve hükümet yetkilileri arasında imzalanan “2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme” incelendiğinde, sendikaların tekliflerinde ve Toplu Sözleşme Taslağında mesleğimizi de kapsayacak maddeler olmasına rağmen imzalanan toplu sözleşme metninde mesleğimizle ilgili yeni kazanım sağlayacak herhangi bir madde bulunmadığı, 700 civarı madde teklifinden 258’inin sözleşme metnine girebildiği ve mesleğimizle ilgili olanlar da dahil olmak üzere yeni tekliflerin bir çoğunun toplu sözleşmede yer bulamadığı anlaşılmıştır.

Toplu Sözleşme Taslağında iki madde halinde yer almasına rağmen imzalanan metinde yer almayan maddeler; “657 sayılı Kanun I sayılı ek gösterge cetvelinde diğer uzmanlıkların sayıldığı (g) bendine ve aynı Kanun’un 152’nci maddesinin II sayılı Tazminatlar kısmının A. Özel Hizmet Tazminatı bölümünün (ğ) bendine “Mali Hizmetler Uzmanları” ifadesinin ekleneceği ve Mali Hizmetler Uzmanları ve Yardımcılarının özür durumu nedeniyle yer değişikliği yapabileceği” şeklindedir.

Diğer taraftan, daha önceki toplu sözleşmelerde geçen ve meslektaşlarımızı da kapsayan özel hizmet tazminatlarının uzmanlar için 10, uzman yardımcıları için 7 puan ilave edilerek ödeneceği hükmü ile II ve III sayılı cetvellerde yer alan ücret göstergelerine 2280 puan ilave edilerek uygulanacağı hükmü bu toplu sözleşmede de aynen yer almıştır.

Derneğimizce, diğer çalışmalarla birlikte mesleğimizin sorunlarının çözümü için faaliyetlere aynı kararlılıkla devam edilecektir.

Bilgilerinize sunulur.