Mali Hizmetler Uzmanları Derneği
DUYURULAR

6. OLAĞAN GENEL KURUL SONUCU VE GÖREV DAĞILIMI

Değerli Meslektaşlarımız;

Kamu Yönetimi Sisteminin en önemli mesleklerinden biri olarak gördüğümüz ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Kamu Yönetimi Sistemimize katılan Mesleğimiz; 2006 yılından itibaren TBMM, Başbakanlık ve Bakanlıklar ile bağlı kuruluşları, Yüksek Yargı Kurumları, Yüksek Öğretim Kuruluşları ve Mahalli İdarelerde aktif görevler yürüten meslek mensupları grubunu oluşturmuştur

Mesleğimizin Kamu Sistemine katıldığı yıl olan 2006 yılında, üyelerinin mesleki, kültürel, sosyal, ekonomik ve hukuki yönlerden hak ve menfaatlerini araştırmak ve korumak, sorunlarının giderilmesi için girişimlerde bulunmak, mesleki gelişmeyi, aralarındaki dayanışma ve yardımlaşmayı artırmak amacıyla Derneğimiz kurulmuştur.

Öncelikle, Derneğimizin kurucuları ile kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği süreçte Mesleğimizin ve Derneğimizin gelişmesi için çaba gösteren Yönetim/Denetim kurullarında görev alan Meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

03 Haziran 2017 tarihinde yapılan 6. Olağan Genel Kurulumuzda yeni Yönetim ve Denetim kurullarımız oybirliğiyle seçilmiş ve göreve başlamışlardır. İlk toplantı ile Yönetim Kurulu görev dağılımı da yapılmış olup, oluşturulan tablo aşağıda sunulmuştur.

Genel Kurulda verdiğimiz önerge sonucunda oybirliğiyle gerçekleştirilen Tüzük değişikliğine ilişkin bilgiler aşağıda sıralanmıştır:

·         Yönetim kurulunun görevleri arasına;

-          Üyelerimizin değerli bilgi ve birikimlerini değerlendirmelerini sağlamak üzere “Araştırma ve değerlendirme yapılmasına ihtiyaç duyulan alanlarda çalışmalar yapmak üzere devamlı veya geçici çalışma grupları/komisyonlar oluşturmak ve bunların çalışma usul ve esasları ile görevlerini belirlemek”,

-          Ankara dışında görev yapan meslektaşlarımızla daha iyi iletişim kurulabilmesini sağlamak ve mesleki dayanışmayı artırmak amacıyla  “Gerekli görülen yerlerde temsilcilik açılmasını sağlamak”,

-          Yönetim Kurulunun gerçekleştireceği faaliyetlerdeki yöntem, usul ve esasların kurumsallaştırılmasını sağlamak üzere “Yönetim Kurulu’nun Çalışma Usul ve Esaslarını Belirlemek” maddeleri eklenmiştir.

·         Yönetim Kurulumuzun daha aktif çalışmasına ve temsiline katkı sağlayacağını düşündüğümüz Yönetim Kurulu Üyesi görev unvanları yeniden belirlenerek her bir Yönetim Kurulu Üyesinin görevleri yeniden tanımlanmıştır.

·         Denetim Kurulumuzun gerçekleştireceği denetim faaliyetlerinde yol gösterici olmasını sağlamak üzere, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından yayımlanan Dernek İç Denetim Rehberi ve rapor örneklerinden faydalanılacağı hususu eklenmiştir.

·         Ankara Valiliği Dernekler Müdürlüğü’nün önerisi sonucunda Tüzüğümüzde yer alan giriş ve aylık aidat tutarlarının belirlenmesi yetkisi Yönetim Kuruluna bırakılmıştır.

 

2006 yılından bugüne kadar bir çok alanda olumlu yönde değişim/gelişim göstermiş olsa da Mali Hizmetler Uzmanlığı Mesleği halen çözümü için çaba gösterilmesi gereken bir çok sorunla karşı karşıyadır.

Başta adaletsiz bir şekilde ortaya çıkarılan kendi içimizdeki özlük hakları farklılıkları ve merkez uzmanları olarak tabir edilen diğer uzmanlıklarla aramızdaki özlük hakları farklılıkları olmak üzere, nakil sorunu, yabancı dil şartı, hiyerarşik bağlılık sorunu gibi sorunlar çözümü için hep birlikte çaba göstermemiz gereken sorunlardandır.

Mesleğimiz ve Derneğimizin geleceği açısından, hem bahsi geçen sorunların çözümü hem de mesleki birlik ve dayanışmanın artırılması ile ülkemizde mali yönetim ve kontrol sisteminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla diğer ilgili STK’lar ve Kamu Kurumlarıyla birlikte yürütmeyi planladığımız faaliyetler bulunmaktadır. Söz konusu faaliyetleri ana hatlarıyla içerecek şekilde oluşturacağımız faaliyet planımızın hazırlıkları devam ettiğinden, faaliyet planımızda yer almasını önereceğiniz konuları bize bildirebilirsiniz. İlerleyen süreçte de, faaliyetlere ilişkin bilgiler Derneğimizin internet sitesi, sosyal medya sayfaları, e-posta veya sms yoluyla sizlere bildirilecektir.

Yönetim Kurulumuzun görev yapacağı dönemde; katılımcılık, iletişim ve işbirliğine önem vermek, çözüm odaklılık, şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük ve gerçekçilik temel değerlerimizden olacaktır.

Genel Kurulumuzdan aldığımız bu yetki ve sorumluluk bilinciyle görev yapacağımız dönemde sizlerden beklentimiz ise; mesleki birlik beraberliğin artırılması için çaba gösterilmesi, sorunların çözümüne katkı sağlanması için gerektiğinde tüm uygun kişisel imkanların da Dernek koordinasyonunda kullanılması, iletişime açık olunması,  mesleki bilincin arıtılması için henüz üye olmayan meslektaşlarımız tarafından Derneğimize üyelik başvurusu yapılması, oluşturulacak çalışma gruplarında görev alınması ve düzenlenecek etkinliklere mümkün olduğunca katılım sağlanmasıdır. Faaliyetlerimizle ilgili yapıcı eleştiriler de yol göstericilerimizden olacaktır.

Bu düşüncelerle tüm meslektaşlarımızı selamlar, saygılarımızı sunarız.

 

Mali Hizmetler Uzmanları Derneği 7. Yönetim Kurulu

 

YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI

Görevi

Ad-Soyadı- Kurumu

Genel Başkan

Bahri AKGÜL

Kamu Denetçiliği Kurumu

Genel Sekreter

Hakan AĞA

ASKİ Genel Müdürlüğü

Genel Sayman

Ahmet İLHAN

Maliye Bakanlığı/Cumhurbaşkanlığı

Eğitim ve Yayın Koordinatörü

Eda Evren DİZDAR

Türkiye İstatistik Kurumu

Sivil Toplum ve Kamu Kurumlarıyla İlişkiler Koordinatörü

Murat KIZILIRMAK

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü

Hukuk ve Çalışma Grupları Koordinatörü

Emel TAŞ TIĞLIOĞLU

Ekonomi Bakanlığı

Sosyal Medya ve Basın Koordinatörü

İnanç KÖKSALAN

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

Sosyal İşler Koordinatörü

Tuğba BEKTÖRE

Etimesgut Belediyesi

Üyelik İşlerinden Sorumlu Koordinatör

Raziye Naz TÜRKELİ

Sosyal Bilimler Üniversitesi

 

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

1-      Ülkü KAYAHARMAN/ Milli Eğitim Bakanlığı

2-      Zafer SEĞMEN/ İçişleri Bakanlığı

3-      Bahadır Oktay ATILGAN/ Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

4-      Cem TOZ/ Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü

5-      Yunus SOĞANCI/ Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu

6-      Ayhan ERÇEL/ Çukurova Üniversitesi

7-      Duygu SEVİM/ Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi

8-      Kenan KAÇAR/ Yıldız Teknik Üniversitesi

9-      Emrah Eroğlu/ Çanakkale Belediyesi

 

DENETİM KURULU

ASİL

YEDEK

Ümmet ATAY

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Gürkan ULUIŞIK

Türkiye İstatistik Kurumu

Satılmış ARDIÇ

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

Merve HALLI

Ekonomi Bakanlığı

Ömer YILDIRIM

İçişleri Bakanlığı

Esat UZAR

Ekonomi Bakanlığı

 

 

12 Haziran 2017 Pazartesi

Duyurulara geri dön