Mali Hizmetler Uzmanları Derneği
DUYURULAR

TEZ DÖNEMİ

       Bazı meslektaşlarımızca tez hazırlığı konusunda tereddütler, tez danışmanlığı ve jürisi konusunda sıkıntılar yaşandığı tespit edilmiştir. Söz konusu tereddütlerin giderilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

   Bilindiği üzere; Mali Hizmetler Uzmanlığı Yönetmeliğinin 15. maddesinde;

  (1) Uzman yardımcılarına; aylıksız izinler ve toplamda üç ayı aşan hastalık ve refakat izni süreleri hariç olmak üzere, on altı aylık fiili hizmet süresini takip eden otuz gün içinde malî hizmetler birimince görev alanı ile ilgili konularda bir tez konusu verilir.

 (2) Tez, tez danışmanının rehberliğinde, uzman yardımcısının görüş ve değerlendirmeleri ile önerilerini içerecek şekilde bilimsel esaslara uygun olarak hazırlanır.

 (3) Malî hizmetler birim yöneticisi, idareden bir malî hizmetler uzmanını tez danışmanı olarak görevlendirir.

 (4) Uzmanlık tezi, en geç yirmi altı aylık fiili hizmet süresi sonunda tez jürisine verilir. Tez jürisi malî hizmetler birim yöneticisinin başkanlığında, idarede görevli iki malî hizmetler uzmanından oluşacak şekilde üst yönetici tarafından belirlenir. Malî hizmetler biriminde uzman bulunmadığı durumlarda diğer idarelerin malî hizmetler birimlerinin uzmanları arasından tez danışmanı ve tez jürisi üyesi görevlendirilir. Tez jürisi bir ay içerisinde tezi değerlendirerek uzman yardımcısını tez savunmasına çağırır.

 (5) Tezin süresi içerisinde verilmemesi veya başarısız kabul edilmesi halinde, tezde tespit edilen eksiklikler gerekçeleriyle birlikte yazılı olarak bildirilir ve uzman yardımcılarına tezini vermesi veya düzeltmesi için dört ay ilave süre verilir. Bu süre içerisinde teslim edilen tez, jüri üyeleri tarafından bir aylık süre içerisinde değerlendirilerek uzman yardımcısı tez savunmasına çağrılır. İlave süre sonunda tezlerini vermeyenler ile ikinci defa verdikleri tezleri başarısız olarak değerlendirilen uzman yardımcıları yeterlik sınavına alınmaz.

 (6) Tez savunması sonucunda, jüri üyelerince yüz (100) tam puan üzerinden ayrı ayrı not verilir. Bu notların ortalaması tez notunu oluşturur ve durum bir tutanakla tespit edilir. Tezin başarılı kabul edilmesi için tez notunun en az yetmiş (70) puan olması zorunludur.

 (7) Kabul edilen tezlerin ve değerlendirme sonuçlarının bir örneği 10 işgünü içinde Bakanlığa gönderilir. Denilmektedir.

 

        Yönetmeliğin ilgili maddesi uyarınca tez jürisinin; Mali Hizmetler Birim Yöneticisi başkanlığında iki Mali Hizmetler Uzmanından oluşması ve tez danışmanlığının da tez jürisinde görevli olmayan bir Mali hizmetler Uzmanı tarafından yürütülmesi gerekmektedir.

 

        Üyelerinin mesleki gelişimini artırmayı ve her konuda üyelerine destek olmayı kendisine misyon edinmiş olan derneğimiz tarafından, kurumlarında Mali Hizmetler Uzmanı bulunmayan Dernek Üyesi Meslektaşlarımıza, talep etmeleri halinde tez danışmanının atanması ve tez jürisinin oluşturulması hususunda yardımcı olunacaktır.

        Bu konuda yardım ihtiyacı yaşayan meslektaşlarımız, Yönetim Kurulu Üyemiz Eda Evren DİZDAR (evren.dizdar@gmail.com) ile irtibata geçebilirler.

 

Tez Hazırlama Rehberi İçin;

http://malihizmetler.org.tr/dosyalar/Tez%20Haz%C4%B1rlama%20Rehberi.pdf

5 Ekim 2016 Çarşamba

Duyurulara geri dön