Mali Hizmetler Uzmanları Derneği
DUYURULAR

UZMANLIK TEZİ HAKKINDA

Değerli meslektaşlarımız,

Bilindiği üzere, 6 Şubat 2013 tarihli ve 28551 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Mali Hizmetler Uzmanlığı yönetmeliğine göre, mesleğe Uzman Yardımcısı olarak başlayan meslektaşlarımızın, uzmanlığa atanabilme şartlarından biri “Uzmanlık Tezi”nin hazırlanmasıdır.

Yönetmeliğin 15’inci maddesinde yer alan “Tez jürisi malî hizmetler birim yöneticisinin başkanlığında, idarede görevli iki malî hizmetler uzmanından oluşacak şekilde üst yönetici tarafından belirlenir. Malî hizmetler biriminde uzman bulunmadığı durumlarda diğer idarelerin malî hizmetler birimlerinin uzmanları arasından tez danışmanı ve tez jürisi üyesi görevlendirilir.” hükmüne istinaden tez jürisinin; Mali Hizmetler Birim Yöneticisi başkanlığında iki Mali Hizmetler Uzmanından oluşması ve tez danışmanlığının da tez jürisinde görevli olmayan bir Mali hizmetler Uzmanı tarafından yürütülmesi gerekmektedir.

Üyelerinin mesleki gelişimini artırmayı ve her konuda üyelerine destek olmayı kendisine misyon edinmiş olan Derneğimiz tarafından, kurumlarında yeterli sayıda Mali Hizmetler Uzmanı bulunmayan Derneğimiz Üyesi Meslektaşlarımıza, talep etmeleri halinde tez danışmanının atanması ve tez jürisinin oluşturulması hususunda yardımcı olunacaktır.

Bu hususta, idaresinde yeterli sayıda Mali Hizmetler Uzmanı bulunmayan meslektaşlarımızın tez danışmanı ve jürisinin belirlenmesinde siz değerli üyelerimizin yardımına ihtiyaç duyulacaktır.

Bu konuda, hem tez danışmanı ve tez jürisi olabilecek meslektaşlarımızın hem de idaresinde yeterli sayıda Mali Hizmetler Uzmanı bulunmadığından dolayı tez jürisi ve danışmanı belirleme konusunda yardıma ihtiyacı olan meslektaşlarımızın Derneğimiz Eğitim ve Yayın Koordinatörü Eda Evren DİZDAR ile evren.dizdar@gmail.com adresi aracılığıyla iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

Tez Hazırlama Rehberi için tıklayınız.

 

20 Ekim 2017 Cuma

Duyurulara geri dön